Биоферма Павлови

Биоферма Павлови

Ароматна бутикова биоферма „Павлови“ се занимава със земеделие от 2003 г. Веси и Петко Павлови започват да отглеждат билки на любителски начала и по съвет на приятели решават да се заемат с това професионално. През 2007 г. фермата е официално сертифицирана за биологично отглеждане на зеленчуци, плодове, билки и ядки от Балкан Биосерт. Днес семейство Павлови отглеждат почти пълния асортимент от диворастящи билки и гъби.

Бутикова ферма „Павлови“ произвежда и продава свежи и сухи билки и подправки, чайове, билкови смеси, възглавници с билки за ароматерапия, солници и гърненца с традиционни подправки, кукли, торбички. Стопанството разполага със собствена земя от 30 дка (ниви и гори), където отглеждат своите билки по методите на биологичното земеделие. Изградили са цех за сушене на билки в с. Драгомир, община Съединение, там е разположена и оранжерия. Наскоро се откри и цех за био студен чай.

Биоферма Павлови участва на пазарите в София (Римската стена и Иван Вазов), Пловдив (Гребна база) и Бургас (Славейково пазарче) с био билки и подправки, чайове (специално селектирани от Павлови), студен чай, ароматни възглавници и торбички, както и зеленчуци в малки количества. Продуктите им може да се поръчат чрез хранителните кооперативи в страната или през фейсбук страницата им.

Напишете коментар

Е-мейл-ът ви няма да бъде публикуван.